Perbezaan Setiap Gred Jam Tangan

Perbezaan Setiap Gred Jam Tangan

Price:

Read more


BLOG

DESKRIPSI PRODUK:


Sudah sedia maklum, pengkelasan jam replika sebenarnya hanya untuk menentukan kualiti dan harga sesebuah jam replika tersebut. Tiada istilah yang tepat untuk pengkelasan atau klasifikasi untuk jam replika. Umumnya, kebanyakkan jam replika dibuat di China cuma berbeza dari segi kualiti bergantung kepada klasifikasi yang disebutkan.

Di sini saya ingin terangkankan serba sedikit panduan kepada anda sebelum membeli mana-mana jam replika samada daripada saya atau penjual lain. Klasifikasi untuk jam replika bergantung kepada kualiti movement(mesin), body/ casing dan juga tali/ band serta kualiti “glass” permukaan jam.

Gred 1:1 copy, 7A, 5A  – design luaran yang hampir sama dengan original tetapi masih ada sedikit kecacatan (flaw) seperti “date”, tulisan etc. Movement yang berbeza dengan original. Asalkan anda tidak menanggalkan jam tangan dari tangan anda, amat sukar untuk orang awam mengetahui itu adalah jam replika. Harga dalam RM400 dan keatas.

Gred AAA – Kebiasaannya menggunakan movement keluaran Miyota Corp. Harga dalam RM300 dan ke atas. Rupa agak sedikit berbeza dengal original tetapi tidak begitu ketara.

Gred AA – Rupa agak jauh dari original tetapi masih mempunyai function “chronograph” dan semua sub dial berfungsi. Kebiasaannya harga bawah RM300.

Jadi, untuk memudahkan anda membuat perbandingan serta klasifikasi jam replika yang kami tawarkan, kami akan meletakkan gred. Amat mudah untuk difahami dan supaya anda tidak terkeliru dengan harga yang telah dinyatakan. Manakala untuk jam super replika hanya akan dibuat melalui tempahan sahaja.

0 Reviews